2015 m. vasario 8 d., sekmadienis

2015 m. vasario 8 d., sekmadienis

Varškės apkepas neabejotinai vienas iš mano mėgstamiausių patiekalų. Neginčijamas faktas, kad jis mėgiamas tiek mažų, tiek didelių. Būtent sekmadienio popietę turėjau daugiau laisvo laiko ir nusprendžiau paeksperimentuoti bei bandyti pagaminti sveikuolišką varškės apkepą be cukraus, sirupų, manų, beveik be pieno. 
Tikiuosi, kad atrasite laiko ir palepinsite save šiuo gardėsiu, kuris praturtintas dideliu kiekiu baltymų bei angliavandenių. Savo rezultatus būtinai atsiųskite man el.paštu kasparaitytgreta@gmail.com Visada malonu išgirsti jūsų atsiliepimus ir įspūdžius. 

SVEIKUOLIŠKAS VARŠKĖS APKEPAS

- 100 ml. lieso pieno (galima naudoti ir ryžių, migdolų ar soyos)
- 200 g. liesos varškės 0.5% riebumo
- 2 kiaušiniai 
- 60 g. avižų
- 8 šaukštai kokosų drožlių
- 1 kaušelis PROTEIN PANCAKES baltymų miltelių (nebūtina, tačiau kitu atveju reikės daugiau avižų)

Visų pirma pertrinkite varškę šakute, kadangi bent jau aš mėgstu stambesnės tekstūros apkepą būtent pertrinimui nesuteikiu didelio dėmesio. Tuomet atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynio. Trynius supilkite į varškės masę, sudėkite kokoso drožles, jei naudosite įdėkite ir baltyminius miltelius. Avižas susmulkinkite elektriniu smulkintuvu iki miltelių pavidalo (nepamirškite jei nenaudojate baltymų miltelių, naudokite 10-30 g. daugiau avižų). Kuomet susmulkinsite avižas, jas užpilkite 50 ml. pieno ir palaikykite apie 5 minutes. Kitus 50 ml. pieno įpilkite į pagrindinę masę, išmaišykite. Kol laikote avižas, išplakite kiaušinio baltymus. Darykite tai labai kruopščiai iki pūtų pavidalo. Vėliau supilkite išmirkusias avižas į masę, išmaišykite.  Galiausiai, įmaišykite kiaušinio baltymus ir dėkite į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę apie 50-60 min. Patiekiau su medumi ir vaisiais. 

Skanaus ir sveiko sekmadienio!



Nepamirškite įgyvendinti savo tikslus, kuriuos užsibrėžiate įvykdyti nuo pirmadienio. Net ir idealiausios merginos mėgsta šokoladą bei spurgas, tačiau tai joms nesutrukdė siekti savo svajonių, taigi nustokite išsisukinėti ir ieškoti priežasčių, kuriomis teisinatės, kad aš silpnesnė, aš neturiu laiko, man labai sunku suderinti mitybą, man sunku valgyti reguliariai. Aš visa tai praėjau ir kalbėjau taip pat, tačiau labai klydau ir atėmiau iš savęs galimybę pasikeisti anksčiau bei pradėti gyventi taip, kaip ilgai svajojau. Nedarykite tokių pačių klaidų, mokykitės iš jų! Neatimkite iš savęs galimybės būti viena diena arčiau savo tikslo. Geros savaitės pradžios!

2 komentarai:

  1. Kaip skaniai atrodo, o dar tos uogos mm :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. O jeigu nedėsiu kokoso drožlių, tai tiesiog dėti daugiau avižinių dribsnių? :)

    AtsakytiPanaikinti