2015 m. vasario 18 d., trečiadienis

RAW Snickers atradimas

2015 m. vasario 18 d., trečiadienis

Visada buvau priešiškai nusiteikusi prieš RAW saldumynų idėją, kuri dažniausiai patiekiama visiškai neapdorotai, nenaudojant daugiau kaip 40 laipsnių ir dažniausiai visi skanumynai sukuriami šaldiklio pagalba. Tačiau šiandien turėdama daugiau laisvo laiko nusprendžiau išbandyti seniai plėtota mintį sukurti energijos ir baltymų pilnus batonėlius. Galiu pasakyti tik tai, kad atsiimu visus savo neigiamus komentarus apie RAW maistą, nes šis saldumynas pavergė mano širdį. Tikrai nesitikėjau, kad gausis toks rezultatas, kuriuo mėgausiuosi ir stebėsiuosi pati, taigi skubu su jumis pasidalinti tikrai puikiu receptu, kurį turintys galimybę būtinai išbandykite. Skonis fantastiškas! Tiks tiek prie arbatos, tiek valgant vieną, o prieš treniruotę tai bus puikiausias energijos užtaisas!

RAW ENERGIJOS IR BALTYMŲ "SNICKERS" BATONĖLIAI


1 sluoksnis (pagrindas)
- 1 valgomas šaukštas Walden farms šokoladinio riešutų sviesto (galima naudoti ir riešutų sviestą, tiesiog dabar toks metas, kuomet "skaičiuoju" kalorijas, o Walden farms produkcija turi 0 kcal)
- 100 ml. lieso pieno (tiks ir soyos, migdolų ar ryžių)
- 100g. avižų
- 40 g. kokoso drožlių
- 2 kaušeliai vanilinio proteino

Kokoso drožles elektriniu smulkintuvu susmulkiname iki miltelių pavidalo, kuo smulkiau tuo geriau, kadangi taip priartėsime prie miltų pavidalo, tačiau jei neturite tam galimybės naudokite, kuo smulkesnes drožles. Visus ingridientus sumaišome blenderyje. Nereikėtų maišyti per daug, kadangi avižos turi išlikti stambios tekstūros.
Gautą masę ištieskite ant maistinės plėvelės ar į siaurą indą. Suspauskite panašiai, kaip gaminant tinginį.

2 sluoksnis 
- 4 a.š. Walden farms šokoladinio riešutų sviesto
- 2 a.š. vanilinio proteino
- 4 a.š. lieso jogurto
- 1 datulė

Visus ingridientus sumaišyti iki vientisos masės. Užtepti ant pirmo sluoksnio. Suspauskite ir apvyniokite maistinė plėvele. Dėkite į šaldiklį 30 min.

3 sluoksnis
- apie 40 g. juodojo 85% šokolado

Šokoladą ištirpinkite.

Po 30 min. ištraukite batonėlių masę ir užtepkite šokoladą. Dėkite į šaldiklį 40 min.
Galiausiai supjaustykite ir mėgaukitės! Skanaus!





2 komentarai:

  1. Sveika, norejau pasiteirauti kaip tau walden farms produktu skonis? Nes as uzsisakiau keleta pati ir tiesiog supykino paragavus, neimanona valgyti ju

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labas, Walden farms produkcija nėra nei sveika, nei turi naudos mūsų organizmui, todėl jų produktus naudoju labai labai retai. Jų niekada nevalgau vienų, vienintelį sviestą naudoju gaminimui, dar turiu kelis sirupus, tačiau jais taip pat nepiknaudžiauju, naudoju vos kelis lašelius paskaninti košę ar varškę, kuomet norisi saldumo. Skonis specifiškas. Apart sirupų daugiau nieko nebepirkčiau iš Walden farms, o riešutų sviestą sunaudoti reikia kažkur, nes nesinori išmesti, todėl recepte ir siūlau jį keisti į tikrąjį riešutų sviestą :)

      Panaikinti